Tips voor het perfecte aanzoek

Ga jij binnenkort de spannende huwelijksvraag stellen?

Eerst moet je je bedenken of dit het moment is om de volgende stap te zetten. Daarna is het tijd om te zorgen voor de perfecte verlovingsring. En vervolgens dien je ook het aanzoek zelf nog leuk aan te kleden!

Om je te helpen er een prachtig aanzoek van te maken, heb ik een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet. Zo kan het bijna niet mis gaan!

1. Kies een aanzoek dat bij jullie beiden past

Verplaats je in je partner. Hoe zou ze het liefst ten huwelijk gevraagd willen worden? Is er een dag die een speciale betekenis voor jullie heeft? Houdt ze ervan om in de schijnwerpers te staan? Dan zou je kunnen kiezen voor een publiekelijk aanzoek. Is dat niet het geval? Wellicht kun je dan beter kiezen voor een intiemer aanzoek. Belangrijk is dat het aanzoek bij jullie beiden past.

2. Wees voorbereid

Een beetje spontaniteit is leuk, maar als je de boodschap goed wilt overbrengen, is het handig als je weet hoe je dé vraag wil stellen. Het is helemaal aan jou om te beslissen hoe je het doet. De traditionele pose is om op een knie gaan, waarna je vraagt of ze met je wil trouwen. Natuurlijk hoef je je niet volledig aan de voorbereide tekst te houden, maar deze voorbereiding helpt je om te voorkomen dat je stilvalt als het spannende moment daar is.

3. Maak er een verrassing van!

Vrouwen die ten huwelijk zijn gevraagd, zullen zich Hét Moment voor de rest van hun leven herinneren. Ze zullen gedurende hun hele leven blijven vertellen hoe ze ten huwelijk zijn gevraagd. Het aanzoek is waarschijnlijk een van de meest symbolische en dierbare momenten van jullie leven samen.

Vaak hoor ik dat vrouwen stiekem teleurgesteld zijn over het huwelijksaanzoek van hun partner. Zij zijn dan bijvoorbeeld vluchtig aan de keukentafel gevraagd. Maak er dus echt iets speciaals van, pak flink uit! Maak het een bijzonder moment, dat jullie nooit meer zullen vergeten.

Onthoud dat de manier waarop je haar vraagt nog heel vaak verteld zal worden, dus zorg ervoor dat je het goed doet!

4. Houd het geheim

Hoe minder mensen van je huwelijksaanzoek weten, hoe beter! Ook al vertrouw je vrienden en familie nog zo goed, ze kunnen per ongeluk hun mond voorbij praten. Hoe jammer zou het zijn als je geliefde van iemand anders hoort dat ze ten huwelijk gevraagd gaat worden? De hele verrassing is dan weg. Zonde!

5. Toestemming van de vader

Een echte gentleman vraagt vooraf de vader om de hand van zijn dochter. Misschien een beetje ouderwets, maar een oude traditie die zeker gewaardeerd zal worden door je aanstaande schoonfamilie.

Geef je toekomstige schoonvader daarbij een mooie sigaar, of een goede fles whisky. Of iets anders waarvan je weet dat hij het kan waarderen.

6. Leg het moment vast

Het mooie moment moet natuurlijk vastgelegd worden! Ga niet zelf tijdens het moment suprême met een camera in de weer. Regel een fotograaf, of een goede vriend(in) die foto’s van het aanzoek maakt.

7. Zorg voor de juiste ring!

Ja, uiteindelijk draait het aanzoek natuurlijk om dé vraag. Deze vraag is echter niet compleet zonder verlovingsring!

Voor een ring die past bij jouw geliefde, moet je rekening houden met een aantal punten. Denk hierbij aan:

  • Haar (kleding)stijl
  • Haar dagelijkse activiteiten
  • Je budget
  • Haar wensen

Handig: ik heb een gids geschreven over het kiezen van dé perfecte ring. Deze kan je hier downloaden. 

Menu