Over Alice Sunderland


Diamantair en Juwelenontwerpster

Alice werkt al meer dan 15 jaar in het juwelenvak.  Ze volgde een opleiding juweelontwerpen aan het TNA in Antwerpen en is afgestudeerd Certified Diamond Grader bij het HRD in Antwerpen. Haar vaardigheden ontwikkelde ze bij een diamantair in Antwerpen.  

Haar missie; het vastleggen van bijzondere momenten, verhalen en herinneringen door middel van high-end juwelen. 

Ze neemt je mee op reis vanaf de eerste schetsen tot aan het uiteindelijke juweel.

Uniek Concept

Ze ontwikkeld een bijzonder en uniek concept. Het concept van de Kalenderring. Een juweel dat voor iedereen te personaliseren is, doordat er een bijzondere dag in de ring vereeuwigd kan worden.

De Kalenderring bestaat uit 365 diamanten, gezet in 12 rijen. Elke diamant symboliseert een dag van het jaar. Door op een speciale dag van de drager een gekleurde diamant te plaatsen, wordt deze dag vereeuwigd. Bijvoorbeeld bij de geboorte van een kind, een jubileum of een andere bijzondere gebeurtenis.

Kalenderring

Lancering Kalenderringen

De Kalenderring is ontwikkeld tot een juwelenlijn en verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren; witgoud, geelgoud, roségoud en de limited edition.

Tijdens de Haute Couture Week in Parijs is deze collectie voor het eerst tentoongesteld. In Nederland is deze lijn in het sprookjesachtige Kasteel de Wittenburg in Wassenaar gelanceerd.

Maatwerk Juwelen

Doordat Alice steeds meer aanvragen ontvangt voor maatwerk juwelen, ontwikkeld ze haar ontwerp kwaliteiten. Ze volgt opleidingen in Florence en Rome (Italië), om betere technieken toe te kunnen passen op haar juweelontwerpen. Dit om haar klanten nog beter van dienst te zijn.

Het liefste wat ze doet is een betekenisvol juweel ontwerpen, die generaties na elkaar kan worden doorgeven.

Award op de INSTORE Design Awards in Amerika

Als enige Europese finalist wint Alice de INSTORE Design Awards 2022 in Amerika (Chicago). Ze won de eerste prijs met de Kalenderring in de categorie ‘Personalized Jewelry’. 

De INSTORE Design Awards is een van de grootste ontwerpwedstrijden voor juwelenontwerpers binnen de branche. Deze jaarlijkse competitie is een autoriteit binnen de juwelenbranche als het gaat om de beste en de meest innovatieve juwelen.  

Meer dan 20.000 juweliers, juwelen-influencers en juwelen-redacteuren brachten hun stem uit op hun favoriete juweelontwerp.

Geboorteringen Collectie

Dit voorjaar heeft ze de gloednieuwe Geboorteringen Collectie gelanceerd waarbij de geboorte van een kind centraal staat. Met de Geboortering kun je op een unieke manier de geboortedag van je kindje vastleggen. Een gepersonaliseerd kraamcadeau voor de kersverse moeder. 

Een perfect geboortesieraad, ook wel geboortegoud of baargoud genoemd.

Geboorteringen

Juwelenontwerpster Alice Sunderland

Mijn passie is het vastleggen van een persoonlijke verhaal in een juweel. In mijn werk staat kwaliteit en vakmanschap voorop. Elk juweel is uniek, speciaal voor jou gemaakt en zal generaties lang worden gekoesterd. 

Neem contact op, ik help je graag verder met het ontstaan van jouw persoonlijke en unieke droomjuweel.

Liefs, Alice

Menu