Over Alice Sunderland

Alice Sunderland


Diamantair en Juwelenontwerpster

Haar eerste stapjes zette ze op het Friese platteland, maar tegenwoordig vliegt Alice de hele wereld over. Haar glansrijke carrière kent een bijzonder verloop: na successen in de paardensport en de spotlights van de musicalwereld, komt Alice in aanraking met wat haar grote passie blijkt te zijn: diamanten en juwelen.

Diamantair

Alice volgde een gemmologie opleiding aan het HRD in Antwerpen en leerde het vak intern bij een beëdigd diamantair. Deze diamantair maakte haar wegwijs in de wereld van de diamanten, eerst als taxateur en daarna in de verkoop. In 2005 start Alice als diamantair haar bedrijf in Antwerpen. Daarna breidt ze haar vakgebied uit door ook een juweel-ontwerp opleiding te volgen. 

Een goede zet, want nu kan ze haar klanten niet alleen van diamanten voorzien, maar ook van op maat gemaakte juwelen, helemaal naar wens van de klant. 

Uniek Concept

Haar missie; het vastleggen van zoveel mogelijk bijzondere momenten, verhalen en herinneringen door middel van high-end juwelen. Dit doet ze onder haar naam ‘Alice Sunderland’.

Ze ontwikkeld een bijzonder en uniek concept. Het concept van de Kalenderring. Een juweel dat voor iedereen te personaliseren is, doordat er een bijzondere dag in de ring vereeuwigd kan worden.

De Kalenderring bestaat uit 365 diamanten, gezet in 12 rijen. Elke diamant symboliseert een dag van het jaar. Door op een speciale dag van de drager een gekleurde diamant te plaatsen, wordt deze dag vereeuwigd. Bijvoorbeeld bij de geboorte van een kind, een jubileum of een andere bijzondere gebeurtenis.

Kalenderring

Lancering Kalenderring Collectie

De Kalenderring is ontwikkeld tot een lijn en verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren; witgoud, geelgoud, roségoud en de limited edition.

Tijdens de Haute Couture Week in Parijs is deze collectie voor het eerst tentoongesteld. In Nederland is deze lijn in het sprookjesachtige Kasteel de Wittenburg in Wassenaar gelanceerd.

Maatwerk Juwelen

Doordat Alice steeds meer aanvragen ontvangt voor maatwerk juwelen, ontwikkeld ze haar ontwerp kwaliteiten. Ze volgt opleidingen in Florence en Rome (Italië), om betere technieken toe te kunnen passen op haar juweelontwerpen. Dit om haar klanten nog beter van dienst te zijn.

Het liefste wat ze doet is een betekenisvol juweel ontwerpen, wat generaties na elkaar kan worden doorgeven.

Award op de JCK Jewelers' Choice Award in Amerika

Als enige Europese finalist wint Alice in 2021 een prijs op de jaarlijkse JCK Jewelers' Choice awards in Las Vegas (Amerika). Ze ontving een zilveren medaille met de Kalenderring in de categorie ' Personalized Jewelry'.

De JCK jewelers' Choice Awards zijn een autoriteit binnen de juwelenbranche als het gaat om de beste en de meest innovatieve juwelen. Het is één van de grootste ontwerpwedstrijden voor juwelenontwerpers binnen de branche.

Geboorteringen Collectie

Dit voorjaar heeft ze de gloednieuwe Geboorteringen Collectie gelanceerd waarbij de geboorte van een kind centraal staat. Met de Geboortering kun je op een unieke manier de geboortedag van je kindje vastleggen. Een gepersonaliseerd kraamcadeau voor de kersverse moeder. 

Een perfect geboortesieraad, ook wel geboortegoud of baargoud genoemd.

Geboorteringen

Juwelenontwerpster Alice Sunderland

Mijn passie is het vastleggen van jouw persoonlijke verhaal in een juweel. In mijn werk staat kwaliteit en vakmanschap voorop. Elk juweel is uniek, speciaal voor jou gemaakt en zal generaties lang worden gekoesterd. 

Neem contact op, ik help je graag verder met het ontstaan van jouw persoonlijke en unieke droomjuweel.

Liefs, Alice

Menu