Diamantair en Juwelenontwerpster

Alice Sunderland haalde vroeger goud in de paardensport, maar ondertussen werkt ze al meer dan 15 jaar als juwelenontwerpster.

Ze heeft de opleiding Juweelontwerpen gevolgd aan het TNA in Antwerpen en is afgestudeerd als Certified Diamond Grader bij het HRD in Antwerpen. Deze kennis verfijnde ze bij een Antwerpse diamantair.

Haar ware passie ligt echter in het vastleggen van bijzondere momenten en verhalen in high-end juwelen, zoals blijkt uit haar slogan: "Everlasting Moments". 

Met vakmanschap en creativiteit maakt ze herinneringen tijdloos door persoonlijke juwelen.

Missie van het merk

Wij zijn een modern en tijdloos high-end juwelenmerk dat bekendstaat om kwalitatieve handgemaakte juwelen. Bij ons draait alles om het omarmen van bijzondere momenten, verhalen en herinneringen door middel van persoonlijke juwelen.

Of het nu gaat om een prachtig stuk uit de Everlasting Moment collectie of een op maat gemaakt juweel: onze missie is om onze klanten te inspireren en te laten stralen.

Onze juwelen worden ontworpen in ons design studio in de diamantbeurs van Amsterdam en vervaardigd door de beste ambachtslieden uit ons vijfkoppige team in ons Antwerpse atelier.

Elk juweel wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en weerspiegelt onze liefde voor het vertellen van unieke verhalen en momenten.

Het is onze passie om onze klanten te helpen bij het vinden van het perfecte juweel dat hun verhaal vertelt en hun speciale momenten nog specialer maakt.

Uniek concept

Stel je eens voor dat je een juweel zou kunnen dragen dat jouw meest waardevolle momenten vereeuwigt. Alice heeft dit mogelijk gemaakt met haar unieke Kalenderring concept.

De Kalenderring bestaat uit 365 diamanten, gezet in 12 rijen, die de maanden van het jaar symboliseren. Elke diamant staat voor een dag van het jaar. Door op een speciale dag van de drager een gekleurde diamant te plaatsen, wordt deze dag bekroond.

Een exclusieve ring die de bijzondere momenten van het leven viert. Bijvoorbeeld bij de geboorte van een kind, een jubileum of een andere belangrijke gebeurtenis.

Awards met de Kalenderring in Amerika

Met de Kalenderring won Alice als enige Europese finalist de felbegeerde INSTORE Design Awards in 2022 in Amerika (Chicago). Ze ontving de eerste prijs met de Kalenderring in de rubriek ‘Personalized Jewelry’. 

De INSTORE Design Awards is een van de grootste ontwerpwedstrijden voor juwelenontwerpers binnen de branche. Deze jaarlijkse competitie wordt beschouwd als 'de grammys' van de juwelenbranche.

Meer dan 20.000 juweliers, juwelen-influencers en juwelen-redacteuren brachten hun stem uit op hun favoriete juweelontwerp.

In 2021 werd ze al tweede met dezelfde Kalenderring op de JCK Jeweler Choice Awards in Amerika (Las Vegas).

Maatwerk Juwelen 

Met toewijding streeft Alice voortdurend naar perfectie in haar vak. Ze wil haar klanten de best mogelijke service bieden, daarom reist ze regelmatig af naar Florence en Rome, waar ze de fijnste technieken leert en haar vaardigheden verrijkt.

Haar verlangen om prachtige, betekenisvolle juwelen te creëren die generaties lang meegaan, inspireert haar om grenzen te blijven verleggen.

Juwelenontwerpster Alice Sunderland

Juwelen zijn voor mij meer dan mooie accessoires, ze zijn een verlengstuk van iemands identiteit. Ik geloof in het creëren van unieke handgemaakte juwelen die niet alleen prachtig zijn en de drager laten stralen, maar ook een betekenisvol moment of verhaal vertellen. Juwelen die een emotionele waarde hebben en een blijvende herinnering vormen voor degenen die ze dragen.

In mijn werk staat kwaliteit en vakmanschap voorop. Elk juweel is uniek, speciaal voor jou gemaakt en zal generaties lang worden gekoesterd.

Klaar om jouw bijzondere moment of verhaal te bekronen met een prachtig juweel?

Neem contact op, ik help je graag verder met het ontstaan van een persoonlijk droomjuweel.

Liefs, Alice